Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tatarska wołowina na drewnianym kiju

Składniki (2 osoby):

  • Wołowina mielona    30 dkg
  • Cebula                         10 dkg
  • Ogórek konserwowy     1 szt.
  • Papryka                           1 szt.
  • Kapary                            3 dkg
  • Ser mozzarella           12 dkg
  • Boczek                         12 dkg
  • Vegeta Mix do mięsa mielonego

Cebulę, ogórek, paprykę, kapary pokroić w drobną kostkę, połączyć z mięsem mielonym, Vegetą Mix do mięsa mielonego i wyrobić na jednolitą masę. Otrzymaną masę podzielić na
8 części. Z każdej części uformować okrągły pulpecik, umieszczając wewnątrz mały kawałek mozzarelli. Na drewnianą szpadkę nabijamy na przemian pulpeciki oraz kawałki boczku.
Pieczemy na grillu około 15 minut.

Przepis Andrzeja PolanaAutorski przepis  Andrzeja Polana 
dzięki firmie Podravka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *