Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tatar z lipienia….Pycha!!!

Składniki:

    • lipień
    • dwa nieduże ogórki marynowane
    • cebula sałatkowa
    • 1/4cytryny
    • łyżka oliwy z oliwek
    • cztery łyżki majonezu(babuni)
    • sól i pieprz
    • płaska łyżeczka magi (tylko oryginalna)
    • pietruszka
    • świeży tymianek


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę sprawiamy i oddzielamy mięso od ości(bardzo łatwo odchodzi)siekamy nożem na drobno, dodajemy oliwę, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę żeby składniki sobą przeszły. W między czasie siekamy na drobną kostkę cebulę i ogórek. Mieszamy rybę z cebulą i ogórkiem, dodajemy majonez ,przyprawiamy pieprzem szczyptą soli i magą. Na końcu dodajemy posiekaną pietruszkę i tymianek dla podkreślenia smaku ryby. Podajemy na malutkich kromeczkach chleba posmarowanego świeżym masłem. Naprawdę PYCHA!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *