Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarte buraki ćwikłowe konserwowane

Składniki:

    • 50 dkg buraków ćwikłowych
    • 3 marchewki
    • 20 dkg cebuli
    • 2 pomidory
    • ½ szklanki oliwy
    • 1 łyżka octu 10%
    • sól, papryka


    Sposób przyrządzenia:
    Buraki i marchew dokładnie umyć, cebulę obrać. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku, schłodzić, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać albo zmiksować. W odpowiednio dużym rondlu wszystkie składniki połączyć, dusić przez 15 minut stale mieszając przez około 30 minut. Przekładać do czystych słoików, dokładnie zamknąć. Pasteryzować 15 – 25 minut zależnie od wielkości słoików

1 comment for “Tarte buraki ćwikłowe konserwowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *