Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tartaletki z winogronami

Składniki:

  • 12 gotowych tartaletek
  • 3 żółtka
  • 3 łyżeczki cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ szkl. mleka
  • ½ szkl. śmietany
  • cukier waniliowy
  • 300 g winogron

    Sposób wykonania:
    Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru.
    W między czasie mleko zagotować z dodatkiem cukru waniliowego po czym dodać go do jajecznej masy.
    Dodać jeszcze mąką, całość dokładnie wymieszać i zagotować.
    Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia, wówczas napełnić masą tartaletki i udekorować je winogronami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *