Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z pomarańczami

Składniki:
100g masła
2 szklanka mąki
2 żółtka
1/4 szklanka cukru
sok z 3 pomarańczy
1/4 szklanka cukru
60g roztopionego masła
5 ubitych jaj
sól, cukier
Sposób przyrządzenia: Masło posiekaj i połącz z mąką, dodaj żółtka, sól i cukier. Zmiksuj. Naczynie do pieczenia posmaruj masłem. Ułóż ciasto. Połącz sok z cukrem, rozpuszczonym masłem i ubitymi jajkami. Podgrzewaj na parze mieszając, następnie wyłóż na ciasto i piecz około 20 minut. Przestudź i udekoruj pomarańczami w plastrach. Polej syropem z pomarańczy.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *