Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z budyniem

Składniki;

 

  • opakowanie mrożonego ciasta kruchego
  • żółtko
  • budyń śmietankowy
  • 1/2 litra mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 40 dag. truskawek
  • galaretka truskawkowa

 

 

Przygotowanie:
Rozmrożonym ciastem wyłożyć formę na tartę, odciąć brzegi. Posmarować żółtkiem rozkłóconym z łyżką mleka. Upiec w temp. 220 stopni na złoty kolor. Budyń ugotować na mleku z cukrem i ostudzić. Galaretkę rozpuścić w 400 ml. wrzątku i ostudzić. Budyń wyłożyć na upieczony spód, przykryć opłukanymi truskawkami i zalać tężejącą galaretką. Zastudzić.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *