Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tajskie curry z ryby

Składniki:

    • 40 dkg filetów z ryby pokrojonych w grubą kostkę
    • ¼ szklanki pociętej  bazylii
    • 1 łyżeczka tartego korzenia imbiru
    • 1 pokrojona drobno papryczka chili
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżeczka rozgniecionego zielonego pieprzu
    • 2 łyżki pasty curry
    • 1 łyżeczka cukru
    • 3 łyżki oleju
    • sos rybny – alternatywnie

Sposób przyrządzenia:
W woku rozgrzać olej, dodać pastę curry, wymieszać. Dodać kawałki ryby i smażyć delikatnie mieszając, podlać łyżką wody, dodać cukier i ewentualnie sos rybny. Po kilku minutach dodać pozostałe składniki, wymieszać i po 2, 3 minutach duszenia podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *