Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle z szynką

 

Składniki:

  • 200 g szynki parmeńskiej
  • 1 cebula
  • 1 pęczek bazylii
  • 30 g masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szkl majonezu
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • sól
  • 100 g startego parmezanu
  • pieprz

     

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać szynkę pokrojoną w paseczki, lekko podgrzać.
    Następnie pomidory pokroić w ćwiartki a bazylię posiekać.
    Makaron odcedzić i rozłożyć na talerze razem z kawałkami szynką i cebulą. Wymieszać z majonezem.
    Całość posypać startym parmezanem i posypać bazylią oraz oprószyć pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *