Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle z pieczarkami

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki ostrej papryki w proszku
  • 250 ml bulionu
  • 125 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 pęczek natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojony czosnek oraz grzyby.
    Trzymać na ogniu około 5 minut po czym doprawić do smaku papryką.
    Następnie wlać bulion i gotować do momentu, aż odpruje połowa bulionu.
    Zaprawić śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Makaron odcedzić i polać sosem.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *