Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle w sosie winegret.

Skład:

  • 25dkg tagliatelle
  • 3 ząbki czosnku
  • 12dkg suszonych pomidorów
  • 5 łyżek oliwy
  • 4 łyżki orzechów piniowych
  • 200 ml bulionu
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 8 łyżek octu balsamicznego
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Czosnek pokroić i podsmażyć na oliwie. Dodać orzeszki i pokrojone w paski pomidory. Chwilę podsmażyć. Dodać bulion, sok z cytryny, ocet Zagotować. Powstały winegret doprawić solą i pieprzem, można też cukrem. Wymieszać sos z makaronem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *