Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka ze szparagami Ilony

 

Składniki:

  • szparagi w zalewie 1 puszka
  • pasztet drobiowy 20 dag
  • oliwa 1 łyżka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • ogórek korniszony 1 sztuka
  • marynowane grzybki 5 sztuk
  • liście sałaty
  • ogórek zielony 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Szparagi należy odsączyć i osuszyć. Pasztet należy włożyć do miseczki,
dodać do niego oliwę, posiekaną cebulę, grzybki i ogórka. Wszystko
dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry szynki
należy rozłożyć i rozsmarować na nich krem, na każdym z plastrów kłaść
po 2- 3 szparagi i zwinąć. Ruloniki szynki należy kłaść na półmisku
wyłożonym sałatą. Ozdobić natką pietruszki, kawałkami pomidora i ogórka.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *