Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybkie ciasto na krakersach

 

Składniki:

  • 2 opakowania krakersów
  • 1 szklanka cukru
  • ½ opakowania cukru waniliowego
  • 5 szklanek mleka
  • kostka masła
  • 3 żółtka
  • budyń waniliowy
  • puszka brzoskwiń

Sposób wykonania:

  1. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym.
    Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami, wlać ostrożnie do gotującego się mleka.
    Budyniowy krem gotować kilka minut, cały czas mieszając by nie powstały grudki.
    Blachę wyłożyć pergaminowym papierem, ułożyć warstwę krakersów, jeden obok drugiego i nałożyć połowę kremu budyniowego.
    Osączyć brzoskwinie, pokroić na mniejsze cząstki, ułożyć na kremie i przekryć drugą częścią kremu. Na wierzchu ułożyć krakersy.
    Ciasto schłodzić, podawać z bitą śmietaną.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *