Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sztuka mięsa w sosie koperkowym

Skład:

  • 1kg mięsa wołowego
  • włoszczyzna
  • cebula
  • masło
  • mąka
  • koperek
  • śmietana
  • sól, pieprz, vedetta

Sposób przyrządzenia:
Włoszczyznę umyć, rozdrobnić zalać wodą i doprowadzić do wrzenia, dodać przyrumienioną nad ogniem cebulę, gotować klika minut. Mięso umyć i włożyć do wrzącego wywary, gotować aż mięso będzie miękkie. Przygotować sos koperkowy. Masło podgrzać na patelni, dodać mąkę, nie rumienić. Zasmażkę rozprowadzić wywarem mięsnym, dodać posiekany koperek, przyprawić, dokładnie wymieszać. Mięso i jarzyny wyjąć z wywary, podzielić, ułożyć w naczyniu, polać sosem koperkowym i zapiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *