Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak z jajkami i pomidorami

Składniki:

  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • łyżka musztardy

Sposób wykonania:

  1. Szpinak wrzucić do rondka i gotować aż cała woda wyparuje, wówczas dodać łyżkę masła.
    Następnie ugotowane jajka i pomidory pokroić w kostkę po czym dodać do szpinaku.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny, musztardą solą oraz pieprzem.
    Jeszcze raz dokładnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *