Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak w wersji wegetariańskiej

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 3 woreczki ryżu
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 4-5 ząbków czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 szklanki bulionu grzybowego
  • ½ szklanki startego sera oscypka

     

    Sposób przyrządzenia:
    Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i lekko poddusić na oliwie. Dodać rozmrożony szpinak i dusić na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać ryż, dusić, aż ryż wchłonie cały płyn. Dolać bulion grzybowy, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i pod przykryciem dusić do miękkości ryżu. Przed podaniem dodać starty ser oscypek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *