Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi z ziemniakami z patelni

Składniki:

  • 60 dag młodych ziemniaków
  • 8 szparagów
  • 2 łyżki margaryny
  • łyżka płatków migdałowych
  • 4 żółtka
  • 100 ml rosołu
  • 100 ml piwa pszennego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania;
    Ziemniaki pokroić w plasterki a szparagi w ukośne kawałki po czym ziemniaki obsmażyć na 1 łyżce margaryny, wówczas dodać resztę margaryny oraz szparagi.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Dodać jeszcze płatki migdałowe i dusić na małym ogniu mieszając.
    Następnie w gorącej kąpieli żółtka ubić z dodatkiem rosołu, soli i pieprzu.
    Gdy powstanie gęsty krem wlać piwo i ubijać cały czas trzepaczką aż piana zgęstnieje, wówczas wymieszać ze szczypiorkiem i przelać do ziemniaków i szparagów.
    Całość delikatnie przemieszać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *