Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi z szynką w śmietanie

Składniki:

  • 500 g zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 50 g surowej  szynki
  • 40 g masła
  • ¼ strąk suszonej papryczki chili
  • sól
  • 200 ml śmietany
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce a resztę pokroić na ukośne kawałki.
    Następnie na rozgrzanym  maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz szynkę  pokrojoną w kostkę.
    Wówczas dodać szparagi oraz papryczkę chili.
    Wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości szparagów, po czym zalać całość śmietaną oraz dodać koncentrat  pomidorowy.
    Gotować jeszcze 4 minuty i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *