Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi z krewetkami

Składniki:

    • 75 dkg szparagów
    • 50 dkg oczyszczonych odwłoków średnich krewetek
    • 1,5 szklanki bulionu drobiowego
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • szczypta białego pieprzu
    • 1 łyżka oleju
    • 2 łyżeczki tartego imbiru
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku

    Sposób przyrządzenia:
    Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe części , pokroić na mniejsze odcinki.  W miseczce wymieszać  bulion drobiowy, sos sojowy, pieprz i mąkę ziemniaczaną. Na dużej patelni rozgrzać olej dodać czosnek i imbir, smażyć mieszając 30 sekund, dodać szparagi oraz 3 łyżki wody, dusić pod przykryciem 2 minuty. Dodać krewetki i dusić kolejne 3 minuty. Dodać wymieszane w miseczce składniki, doprowadzić do wrzenia. Skorygować smak przyprawami i podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *