Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi w sosie mimoza

 

Składniki:

  • 1,5 kg świeżych szparagów
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 ml śmietany
  • 2 łyżki octu winnego z białego wina
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce po czym ugotować je na parze do miękkości.
    W między czasie rozgnieść jajka widelcem, dodać ocet oraz śmietanę i oliwę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Miękkie szparagi odcedzić i przelać zimną wodą po czym ułożyć je na półmisku i udekorować sosem.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Magdalena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *