Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle z owocami

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki margaryny
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • 4 plastry ananasa
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • 1 łyżeczka curry

    Sposób wykonania:
    Plastry mięso lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące.
    Następnie obtoczyć mięso w roztrzepanym jajku a  potem w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczy z obu stron około 7 minut.
    Mięso wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić obranego banana pokrojonego w plasterki, jabłko pokrojone w ósemki oraz ananasa pokrojonego na kawałki
    Owoce lekko obsmażyć  i dodać śmietanę ubitą na sztywno.
    Delikatnie wymieszać, doprawić do smaku curry i podawać z mięsem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *