Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle pasterskie

Składniki:

  • 50 dag szynki wieprzowej bez kości
  • 2 jajka
  • 3 kwaszone ogórki
  • 2 łyżki mąki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 4 łyżki tartej bułki
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Szynkę pokroić na plastry, które rozbić lekko tłuczkiem, skropić odrobiną wody i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie ułożyć na plastrach szynki plasterki ogórka, po czym zrolować i obwiązać nitką.
    Roladki oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej po czym usmażyć na rozgrzanym oleju wymieszanym z jajkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *