Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle drobiowe z piersi indyka Iwony

Składniki:

  • 6 plastrów piersi z indyka
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • 12 listków świeżej  szałwii
  • ¼ kostki masła z lodówki
  • ½ szklanki białego wina
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Sznycle umyć, osączyć. Na każdym kawałku położyć  2 listki szałwii. Sznycle wraz z listkami szałwii owinąć w plastry boczku, spiąć wykałaczkami . Połowę masła rozgrzać na patelni, obsmażyć sznycle po 2 minuty z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem. Patelnię przykryć i dusić  sznycle jeszcze około 5 minut. Wyjąć na podgrzany półmisek i trzymać w cieple. Pozostałe masło zeskrobać na wiórki i stopniowo dodawać do sosu, aż się lekko zagęści. Podawać z brokułami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *