Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle cielęce w soku z cytryny

Składniki:

  • 500 g cienkich sznycli cielęcych
  • 70 g mąki
  • 50 g masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 120 ml bulionu wołowego
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Sznycle lekko rozbić tłuczkiem i obtoczyć w mące po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle i oliwie, wówczas oprószyć sola i pieprzem.
    Następnie zmniejszyć ogień i gotować polewając co jakiś czas bulionem.
    Po ok. 12 minutach zalać całość sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką pietruszki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *