Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki ze schabu i ziemniaków

Składniki:

  • 70 dag schabu środkowego
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 czerwona papryka
  • 15 listków laurowych
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • kilka gałązek koperku
  • kilka listków sałaty
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 10 minut.
    W między czasie ¼ łyżeczki pieprzu wymieszać z ½ łyżeczką soli, olejem oraz papryką.
    Następnie posmarować marynatą odcedzone ziemniaki oraz mięso pokrojone w kostkę, odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie ziemniaki owinąć plasterkami boczku i nabijać na przemian razem z mięsem, papryką i listkami laurowymi na szpadki.
    Piec na ruszcie około 7 minut cały czas obracając.
    Udekorować listkami sałaty i koperku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *