Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z wątróbki na grilla

Składniki:

    • 40 dkg wątróbki drobiowej
    • 15 dkg przerośniętego boczku
    • 20 dkg młodych pieczarek
    • sól, pieprz do smaku
    • 3 łyżki oleju


    Sposób przyrządzenia:

    Wątróbki podzielić na połowy. Boczek pokroić na grube plastry ,a plastry na kwadraty. Pieczarki umyć, duże podzielić na pół, małe zostawić w całości. Na szpatułki nadziewać na zmianę, wątróbkę, boczek i pieczarkę. Wątróbki i pieczarki posmarować olejem, ułożyć  na ruszcie na grillu, oprószyć solą i pieprzem. Gotowe szaszłyki podawać z uprażonym ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *