Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z pomidorów grillowane

Składniki:

    • 10 średniej wielkości kolorowych pomidorów
    • oliwa
    • sól morska, pieprz mielony
    • 3 łyżki octu balsamicznego
    • 3 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone pomidory przeciąć wzdłuż na połowę, skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Tak przyprawione pomidory nabijać na szpadki do grillowania mieszając kolory. Nabijać należy w taki sposób aby połowy pomidorów były obrócone otwartym przez cięcie wnętrzem do góry.  Piec na dobrze nagrzanym grillu około 10 minut. Przed podaniem pomidory zrosić octem balsamicznym i obficie obsypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *