Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z pomidorków i przegrzebek grillowane

Składniki:

    • 16 dużych przegrzebek
    • 24 pomidorki koktajlowe
    • 1 cytryna
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 łyżki musztardy Dijon
    • szczypta soli


    Sposób przyrządzenia:

    Z umytej cytryny otrzeć 1,5 łyżeczki skórki i wycisnąć 1 łyżkę soku. W małej miseczce wymieszać otartą z cytryny skórkę, sok, oliwę, musztardę i sól. Na namoczone w wodzie szpadki do szaszłyków nabijać kolejno pomidor, przegrzebka, pomidor…  Posmarować szaszłyki połową przygotowanej przyprawy. Piec na gorącym grillu 7 minut kilkakrotnie obracając, posmarować resztą przyprawy  i piec jeszcze 5 minut aż małże przestaną być szkliste.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *