Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z pieczarek, śliwek i boczku z grilla

Składniki:

    • 20 średniej wielkości pieczarek
    • 20 suszonych śliwek
    • 20 plasterków wędzonego boczku
    • pieprz
    • oliwa


    Sposób przyrządzenia:

    Pieczarki wyczyścić, wyciąć trzony. Kapelusze pieczarek zalać wrzątkiem, blanszować 5 minut, odcedzić, osuszyć ręcznikiem papierowym, popieprzyć. Od strony blaszek włożyć do kapeluszy śliwkę, całość owinąć plastrem boczku. Tak przygotowane „pakiety” nabijać na drewniane, namoczone w wodzie szpadki drewniane do szaszłyków, posmarować oliwą. Piec na średnio gorącym grillu aż boczek zacznie się rumienić. Podczas pieczenia szaszłyki obracać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *