Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z karkówki na grillu

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • przyprawa do szaszłyków
  • 2 duże cebule
  • 2 średnie cukinie
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na nieduże kawałki, oprószyć przyprawą do szaszłyków, odstawić na godzinę. Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Cukinie umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plastry. Na namoczone patyczki nabijać na przemian karkówkę, paprykę, cukinię i cebulę. Ułożyć na ruszcie i ponownie posypać przyprawą do szaszłyków. Piec około 15 min, raz po raz obracać.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *