Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z indyka i selera

Składniki:

 

  • 40 dag piersi indyczej

 

  • 12 plasterków boczku wędzonego
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodnie miejsce.
    Następnie łodygi selera pokroić na 4 cm kawałki i zalać je osolonym wrzątkiem, gotować ok. 5-7 minut.
    Następnie plastry boczku przekroić na połowy po czym owinąć nimi kawałeczki selera.
    Nadziewacz na patyczki od szaszłyków na przemian mięso i seler.
    Skropić całość jeszcze oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *