Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z drobiu z ziołami na grilla

Składniki:

 

  • pierś z indyka około 60-70 dkg
  • przyprawa do mięsa
  • suszone zioła
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

     

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, paprykę również pokroic w kostkę na około 5 cm. Na długie patyczki nabić mięso i paprykę na przemian, posmarować oliwą z oliwek, oprószyć przyprawą do mięsa i ziołami. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu szaszłyki ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec po około 5-10 minut na złocisty kolor. Podawać z keczupem, lub sosem czosnkowym.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *