Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki wołowe z grilla

 

Składniki:

  • 1/2 kg. wołowiny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka w proszku

 

 

Sposób przyrządzenia
Mięso zmielić przez maszynkę 2 razy. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Mielone mięso doprawić do smaku solą, czerwoną papryką i pieprzem. Dodać posiekaną  cebulę, zmiażdżony czosnek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z mięsa uformować walcowate kotleciki. Nabijać na patyczki i grillować.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *