Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki rybne

Składniki:

  • 3 gałązki estragonu
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • sól
  • pieprz
  • 20 sprawionych przegrzebków
  • 400 g białego fileta z ryby
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • drewniane szpadki

    Sposób wykonania:

    1. Do oliwy dodać posiekane zioła oraz czosnek i cebulę.
      Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Powstałą marynatą posmarować przegrzebki.
      Natomiast filety pokroić w kostkę i również posmarować je marynatą.
      Odstawić na bok pod przykryciem na około 1 godzinę.
      Po tym czasie nadziewać na przemian na szpadki rybę oraz przegrzebki i grillować około 5 minut w rozgrzanym piekarniku.
      Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *