Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki przepisu Agnieszki

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników grillowania. Tym razem szaszłyki przepisu Agnieszki. Do ich wykonania będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, musztardy, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Oliwę z oliwek wymieszać z musztardą.
    Dodać sos sojowy oraz ocet balsamiczny.
    Ponownie wymieszać i wrzucić jeszcze oregano i rozmaryn oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby mięso przegryzło się z przyprawami.
    Wówczas wyjąć mięso z lodówki.
    Nadziewać go na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *