Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki baranie z papryką

Składniki:

  • 60 dag mięsa baraniego
  • 2 papryki
  • 2 cebule
  • 1 szkl. wytrawnego wermutu
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/3 zkl. oliwy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • bazylia
  • rozmaryn
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Cebulę oraz czosnek posiekać , dodać sok z cytryny, wermut, zioła, 3 łyżki oleju, przyprawy ziołowe oraz sól i pieprz.
    Całość odkładnie wymieszać.
    Następnie mięso pokroić w kostkę i włożyć do marynaty, wstawić na całą noc do lodówki.
    Następnego dnia nadziewać kawałki mięsa na szpadki przeplatając papryką pokrojoną w kostkę.
    Skropić całość olejem i upiec na ruszcie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *