Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk z wieprzowiny i młodych ziemniaków grillowany

Składniki:

    • 50 dkg wieprzowiny (schab, polędwiczka)
    • młode ziemniaki
    • 2 małe cebule
    • ½ szklanki sok z cytryny
    • 2 łyżki oliwy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić w dużą kostkę. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, solą i pieprzem, zamarynować mięso, odstawić na kilka godzin. Małe, młode ziemniaki obrać, gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Wszystkie składniki nabijać naprzemiennie na szpadki do szaszłyków, piec na gorącym grillu obracając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *