Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk z wątróbek drobiowych

Składniki:

    • 25 dkg wątróbek drobiowych
    • 10 dkg boczku
    • 1 cebula
    • olej
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć, podzielić na płaty. Cebulę obrać, pokroić na plastry. Na namoczone szpadki nabijać naprzemiennie wątróbkę, boczek, cebulę. Tak przygotowany szaszłyk skropić olejem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku lub na grillu, obracając. Czas pieczenie uzależniamy od preferencji smakowych. Upieczony szaszłyk przyprawiamy, garnirujemy zieleniną i podajemy z dodatkiem sałatek. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *