Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk po kantońsku z grilla

 

Składniki:

    • 50 dkg piersi z kurczaka
    • 2 jajka
    • 2 pomidory
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • 4 łyżki mąki
    • 4 łyżki sezamu
    • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
    • 1 łyżeczka czerwonego pieprzy mielonego
    • 1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wybrać miąższ, bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki z wyjątkiem jaj i mięsa delikatnie przesmażyć cały czas mieszając, a gdy wystygną dodać jajka, dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w dużą kostkę, obtoczyć w przygotowanej paście, nabijać na szpadki do szaszłyków, odstawić na 5 godzin. Smażyć na grillu przez 5 minut  kilkakrotnie obracając

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *