Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk drobiowy octem balsamicznym glazurowany

Składniki:

 

  • 2-3 filety drobiowe
  • 4 duże, pokrojone na ćwiartki śliwy
  • 2 zielone pomidory podzielone na ćwiartki
  • 2 czerwone cebule pokrojony na ósemki
  • ½ szklanka wody
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • ¼ szklanki octu balsamicznego
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Przygotować glazurę, wymieszać cukier, wodę i ocet balsamiczny. Pozostałe składniki przyprawić solą i pieprzem. Na drewniane szpadki (namoczone wcześniej w wodzie) lub szpadki metalowe nabijać naprzemiennie składniki szaszłyku, posmarować przygotowaną wcześniej glazurą. Piec na mocno nagrzanym grillu  przez około 10 minut kilkakrotnie obracając i smarując glazurą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *