Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyczki na słodko

Składniki:


• pół kilo piersi z kurczaka
• brzoskwinie lub ananasy z puszki
• sól
• pół szklanki oliwy z oliwek
• pół szklanki zalewy z owoców
• przyprawa do pierników

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na kawałki, posolić.
Oliwę, zalewę z owoców i przyprawę do pierników wymieszać. Tą marynatą zalać kurczaka i odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Owoce pokroić na kawałki. Nadziewamy na patyczki kurczaka i owoce. Podczas pieczenia można jeszcze smarować marynatą. Szaszłyczki nadają się zarówno do pieczenia na tradycyjnym grillu jak i do pieczenia w piekarniku.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *