Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka sypana

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. kaszy manny
  • 1 skzl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki masła
  • bułka tarta
  • cukier puder
  • 1,5 kg jabłek
  • 1 kostka masła

Sposób wykonania:

  1. Do maki dodać proszek do pieczenia, cukier oraz kasze.
    Całość wymieszać i 1/3 wysypać dno formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Następnie rozłożyć starte na tarce jabłka i ponownie mączną mieszankę.
    Wierzch posypać wiórkami masła.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *