Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka bez ciasta

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 2/5 kostki masła
  • 9 łyżek cukru
  • 10 dag rodzynek
  • łyżeczka cynamonu
  • masło
  • andrut

    Sposób wykonania:

    Na dnie okrągłej formy wyłożyć dopasowany andrut.
    Ułożyć na nim plasterki jabłka, które posypać cukrem, cynamonem oraz połową rodzynek i połową utartego masła.
    Ponownie rozłożyć plasterki jabłka, cukier, cynamon i resztę rodzynek.
    3 warstwa to ponownie plasterki jabłka, które posypać cukrem i wiórkami masła.
    Lekko docisnąć i przykryć formę pokrywką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 30 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *