Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świeże grzyby w złotej panierce

Składniki:

  • ½ kg rydzów
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Grzyby dokładnie oczyścić usuwając nóżki.
Następnie oprószyć kapelusze solą i dusić je na połowie rozgrzanego tłuszczu.
Miękkie grzyby obtoczyć w mące po czym zanurzyć w roztrzepanych jajkach.
Obtoczyć je w bułce tartej po czym smażyć na reszcie rozgrzanego masła z obu stron na złoty kolor.
W połowie smażenia oprószyć pieprzem oraz suszonym czosnkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *