Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świderki z szynką i pomidorami

Składniki:

  • 350 g makaronu świderki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 2 puszki tuńczyka
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki kaparów
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
     W między czasie posiekana cebulkę, czosnek oraz chili przesmażyć na połowie rozgrzanego oliwy po czym dodać pokrojone pomidorkami, .
    Delikatnie wymieszać, trzymać chwilę na małym ogniu i dodać kawałki tuńczyka.
    Miękki makaron odcedzić, skropić go resztą oliwy oraz sokiem z cytryny i polać sosem.
    Na sam koniec posypać całość kaparami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *