Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczne cebulki z rodzynkami i miodem

Składniki:

  • ½ kg szalotek
  • garść rodzynków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • ¼ szkl pitnego miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Cebulki obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je solą, pieprzem i ziołami.
    Po czym podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać rodzynki, miód, miód pitny oraz sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać i dusić kolejne 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *