Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczna zupa grzybowa

 

Składniki:

  • 2 słoiki solonych, pasteryzowanych grzybów
  • 3 kostki rosołku jarzynowego
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 20 dag makaronu (muszelek, kolanek lub innego grubego)
  • sól, pieprz

 

 

Sposób wykonania;
Z kostek rosołowych przygotować wywar po czym wrzucić do niego grzyby i trzymać na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę i całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
Zupę podawać z makaronem a przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *