Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka ze szczypiorku z rzodkiewkami i ogórkiem

Składniki:

  • duży pęczek szczypiorku
  • 2-3 liście sałaty
  • ogórek kiszony
  • kilka rzodkiewek
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 5 łyżek śmietany
  • cukier
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Szczypiorek posiekać, sałatę porwać na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w kostkę a rzodkiewki na plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie sok z cytryny wymieszać z olejem oraz śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz opieprzem i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *