Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z włoskiej kapusty

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty włoskiej
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 por/ biała część/
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kwaśne jabłko
  • kawałek selera
  • 1 szklanka majonezu
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób wykonania:

  1. Kapustę oczyścić, poszatkować. Marchewkę, jabłko, seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Por oczyścić, pokroić w talarki. Wszystkie składniki wymieszać delikatnie, przełożyć do szklanej salaterki. Dodać majonez wymieszany z uprzednio obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *