Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z selera i orzecha włoskiego Iwony

Składniki:

  • 1 mały seler
  • 10 orzechów włoskich
  • posiekana natka zielonej pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • sól, cukier, pieprz do smaku
  • sok z cytryny


    Sposób przyrządzenia:

    Seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobniutko posiekać, dodać  do selera, połączyć z natką pietruszki i majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Orzechy obrać z łupinek, drobniutko posiekać i posypać nimi surówkę, nie mieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *