Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z pomidora, selera i rzodkiewek

Składniki:

  • główka sałaty
  • 2-3 pomidory
  • 2 łodygi selera naciowego
  • ogórek
  • 10 rzodkiewek
  • strąk żółtej papryki
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, obrane pomidory pokroić na ósemki a pozostałe warzywa pokroić na małe kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny oraz łyżką przegotowanej wody.
    Dokładnie ubić aby sos zgęstniał, wówczas go doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Polać sałatkę sosem i wstawić do lodówki na 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *